•  
    Results 1 to 9 of 9

    Thread: Another 09 Aveo5 no-start issue - this one's odd

    1. #1
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Apr 2019
      Location
      Tiffin, IA
      Posts
      6
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Exclamation Another 09 Aveo5 no-start issue - this one's odd

      So, first off this thing has been a colossal pain in the ass, but my brother needed a cheap delivery car for JJ's.

      He pulled it into the garage 2 weeks ago Friday to replace the lower control arms, and after they'd been replaced, the damn thing wont start.

      The issue: Wont start(obviously).

      Symptoms: When you turn the key forward to start it, you get no starter click, no fuel pump whine, no dash lights, no chime with the door open, nothing. While the key is on, there is no HVAC, no radio either. Accessory position doesn't yield anything different either. HOWEVER, you can lock/unlock, with the door and key, exterior lights turn on and off, dome and courtesy lights work, and when the door is open, it shows the door ajar light in the dash.

      What I've checked:
      -Starter is good, jumped the connection under the starter relay and the engine cranked.
      -Battery is less than 3 months old. Tried jumping it anyway, just for giggles.
      -Pulled the ignition cylinder, and tried to crank it over with a screwdriver, no luck
      -Tried a new battery in the key, tried both keys
      -All fuses in the fuse boxes are good, as well as the main one.
      -New terminal connector on the positive, that one was rotted away. Cleaned up negative post as well.
      -Tried swapping starter relay

      What's been replaced in the last 6 months:
      -Waterpump/thrermostat
      -Battery
      -Engine harness
      -Ignition coils
      -Struts/springs
      -Tires
      -Control arms
      -too much other crap to list

      Once again, pulled the car in to the garage, replaced control arms, 2 days later, it's like it doesn't recognize that the key is turned on.

      Thanks in advance!
      Zak



    2. #2
      What do you mean there's no turbo?
      Join Date
      Jul 2014
      Location
      Long Island, NY
      Posts
      308
      Thanks
      0
      Thanked 50 Times in 48 Posts
      Hookup a volt meter to the battery and see how much voltage it has. Its possible that the battery has enough juice to lock and unlock doors, but not enough to turn on anything else. I would also double check all electrical and ground connections, especially has the at the ECM and BCM
      2004 Aveo beater car
      2005 Aveo LT. 5-speed beater car (DOA)

    3. #3
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Apr 2019
      Location
      Tiffin, IA
      Posts
      6
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Wouldn't jumping the car make it have enough juice to start? I tried that and still got nothing...

    4. #4
      What do you mean there's no turbo?
      Join Date
      Apr 2011
      Location
      California
      Posts
      261
      Thanks
      4
      Thanked 37 Times in 36 Posts
      Sounds like the immobilizer is tripped. Scan the computer and see if code P1626 is set. That code light isn't supposed to light up the "check engine" light

    5. #5
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Apr 2019
      Location
      Tiffin, IA
      Posts
      6
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      The OBD port is dead, tried that as well. I wish I had just a code or something to start troubleshooting with...

    6. #6
      What do you mean there's no turbo?
      Join Date
      Apr 2011
      Location
      California
      Posts
      261
      Thanks
      4
      Thanked 37 Times in 36 Posts
      When you say "dead", does the scanner even turn on or nothing at all?

    7. #7
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Apr 2019
      Location
      Tiffin, IA
      Posts
      6
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Correct. It does not power on.

    8. #8
      Administrator MetroMPG's Avatar
      Join Date
      Jan 2007
      Location
      1000 Islands, Ontario, Canada
      Posts
      4,071
      Thanks
      270
      Thanked 119 Times in 100 Posts
      I realize you didn't get a magic bullet solution here, but did you figure it out??
      ---
      Aveo Underdrive Pulleys -- $20 Off Sale This Week. Get more info here.
      ---

    9. #9
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Nov 2018
      Location
      Hendersonville, TN
      Posts
      1
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Have you checked the alternator? My alternator was on it's way out, caused all kinds of weird electrical stuff.





    Similar Threads

    1. Odd problem with radio and domelight on 2009
      By Thymeclock in forum Troubleshooting and Maintenance
      Replies: 10
      Last Post: 03-12-2016, 09:39 PM
    2. Odd Tire Noise.....Told I Need new Tires. SOLVED! (wheel bearings)
      By FlaAveo5 in forum Wheels, Tires, Brakes & Suspension
      Replies: 14
      Last Post: 12-26-2015, 04:03 AM
    3. Odd Paint Issue
      By FlaAveo5 in forum Exterior
      Replies: 5
      Last Post: 08-06-2012, 09:36 PM
    4. Another one of my what to buy post :D
      By thehunterooo in forum General Discussion
      Replies: 7
      Last Post: 07-26-2010, 07:46 AM
    5. WANTED-2004 STOCK AIRBOX -ANOTHER BROKEN ONE
      By NYChevoo in forum For Sale / Wanted
      Replies: 3
      Last Post: 04-28-2008, 03:35 AM

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •