•  
    Page 12 of 31 FirstFirst ... 2101112131422 ... LastLast
    Results 111 to 120 of 304

    Thread: Coilovers (crosspost)

    1. #111
      I'll keep it and add a turbo festersays's Avatar
      Join Date
      Feb 2011
      Location
      elyria
      Posts
      205
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Rabbit, I'm up for a bulk order. Maybe we can find some other members who need theirs replaced to get them even cheaper!



    2. #112
      I'll keep it and add a turbo festersays's Avatar
      Join Date
      Feb 2011
      Location
      elyria
      Posts
      205
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      I'm having trouble with installing the back coilovers... Once I mount up the upper strut mounts with the coilovers, aligning the lower strut bolt with the coilover just seems impossible. I was able to get one side done, but I had to compress the coilover a little and then slide the bolt through.. I didn't keep it that way because I didn't want to put any stress where it shouldn't be. Can anyone help me out? I'm not sure what to do.

    3. #113
      Still love my daily driver classic67's Avatar
      Join Date
      May 2011
      Location
      stuttgart germany
      Posts
      788
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      When I installed I mine I made sure they were adjusted to the same length. I hope this helps

    4. #114
      I'll keep it and add a turbo festersays's Avatar
      Join Date
      Feb 2011
      Location
      elyria
      Posts
      205
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Did you have to crank the coilovers down pretty low? I would be able to get the damn things to fit if the whole strut body was shorter. When I have my height set, the uncompressed strut is just a little too long for the beam to raise up enough for that bolt to slide through.

    5. #115
      Still love my daily driver classic67's Avatar
      Join Date
      May 2011
      Location
      stuttgart germany
      Posts
      788
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Yes I started with them bottoming out and went from there.

    6. #116
      I'll keep it and add a turbo festersays's Avatar
      Join Date
      Feb 2011
      Location
      elyria
      Posts
      205
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      So it seems like I found the problem. When I tried installing them, I had them both as high as they could go. OOPS. So, the way to go is to lower the perches all the way, push the coilover so the shock compresses, then install and adjust from there. Correct?

    7. #117
      Lifetime owner
      Join Date
      Sep 2008
      Location
      Pittsburgh
      Posts
      8,004
      Garage empty: add car
      Thanks
      2
      Thanked 160 Times in 133 Posts
      thats a good way to do it.

      when i initially installed mine, i measured/set the coil over "uncompressed" length to be the same as the strut i took out.

      Make sure you add the second washer to the bottom of the mount.


    8. #118
      Should I keep it?
      Join Date
      Jun 2012
      Location
      bossier city
      Posts
      85
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Are you running mk2's or 1's up front rabbit? Are you having rubbing issues with the 15x8's up front? I am thinking of stretching 195 50 15 on 15x8's and am wondering if I am going to have rubbing issues....

    9. #119
      Lifetime owner
      Join Date
      Sep 2008
      Location
      Pittsburgh
      Posts
      8,004
      Garage empty: add car
      Thanks
      2
      Thanked 160 Times in 133 Posts
      i have mk2 in the front, what is the offset of the 15x8 your are running? My car is too low for a 195/50 in the front, i went with a 195/45r15 They did not rub at all. Currently i have a 165/50r15 its even better, but i lost traction. Once i cut my fenders open i will go to a 195/45 again.


    10. #120
      Still love my daily driver classic67's Avatar
      Join Date
      May 2011
      Location
      stuttgart germany
      Posts
      788
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Im having an issue pulling my rears. There is a lip that mounts to the bumper that's where my tire rubs how did you fix this problem?





    Page 12 of 31 FirstFirst ... 2101112131422 ... LastLast

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •