•  
    Results 1 to 6 of 6

    Thread: 2007 aveo, loss of power, rough idle, 6 engine codes.

    1. #1
      What's wrong with my car?
      Join Date
      May 2016
      Location
      Usa
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      2007 aveo, loss of power, rough idle, 6 engine codes.

      Hey guys, I'm looking to see if anyone here has experienced this or may be able to help diagnosing it. Last time I was at the garage it was throwing the codes p1516, p2106(TAC forced limited power), p2110(Tac rpm), and p2135(throttle/pedal position sensor switch). Ran fine for a while now it has severe loss of power upon acceleration, low fuel mileage, and rough idle(exhaust also sputters at idle). It's now also throwing the codes po131 and po302 which are cylinder 1 and 2 misfiring codes. I checked the plugs, and the plugs in those 2 cylinders were fouled. I replaced them and it ran fine for about 20 minutes, then went back to having these problems. Also there is oil in 2 of the 4 cylinders but don't think that's part of the problem(believe that's caused by a valve cover leak). Any ideas on what could be causing this and how to diagnose these issues? On a tight budget at the moment so can't just start replacing everything that has these symptoms. Thank you all in advance.



    2. #2
      What's wrong with my car?
      Join Date
      May 2016
      Location
      Usa
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Leaning towards ignition coil failure, I'll replace coils and let you guys know how it turns out.

    3. #3
      Almost time to do my timing belt
      Join Date
      Aug 2012
      Location
      Northeast
      Posts
      1,365
      Thanks
      3
      Thanked 100 Times in 92 Posts
      Replace those oiled plug wires, along with the valve cover gasket.

    4. #4
      What's wrong with my car?
      Join Date
      May 2016
      Location
      Usa
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Quote Originally Posted by avguy View Post
      Replace those oiled plug wires, along with the valve cover gasket.
      Replaced the plug wires already, haven't got to the valve cover gasket as of yet though. Coil pack and wires didn't seem to make a difference. Onto the next thing

    5. #5
      Almost time to do my timing belt
      Join Date
      Aug 2012
      Location
      Northeast
      Posts
      1,365
      Thanks
      3
      Thanked 100 Times in 92 Posts
      You might consider making the next thing be a compression test.

    6. #6
      Should I keep it?
      Join Date
      Aug 2019
      Location
      Orlando, Fl
      Posts
      36
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Did you ever get resolution to this? I have the same issue in my 07 and literally tried everything





    Similar Threads

    1. Snail's pace acceleration, rough idle. Codes: P030,P2135, and P0107
      By Vic in forum Troubleshooting and Maintenance
      Replies: 6
      Last Post: 12-18-2014, 04:47 PM
    2. chevy aveo 2007 jerking/rough idle/check engine light flashing
      By shanine1 in forum Troubleshooting and Maintenance
      Replies: 5
      Last Post: 10-03-2014, 05:49 AM
    3. 07' Rough idle/No power
      By Binker in forum Troubleshooting and Maintenance
      Replies: 1
      Last Post: 04-02-2014, 04:03 PM
    4. Loss of power/excessive idle
      By psirockin in forum Troubleshooting and Maintenance
      Replies: 1
      Last Post: 10-25-2011, 05:22 AM
    5. Aveo-rough idle-no error codes
      By points_north in forum Troubleshooting and Maintenance
      Replies: 3
      Last Post: 06-22-2010, 12:32 PM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •