•  
    Results 1 to 3 of 3

    Thread: P0016 CMP, CKP Correlation, P0340 Camsshaft Sensor Problem

    1. #1
      Do I turbo it? Jaded_Crown's Avatar
      Join Date
      May 2022
      Location
      Adelaide Hills, South Australia
      Posts
      12
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      P0016 CMP, CKP Correlation, P0340 Camsshaft Sensor Problem

      Hi all,

      I have these two codes, no other codes, a new camshaft sensor several months before the issue, and correct timing 2 days after the issue started.
      I also noticed I had some wiring damage at the camshaft sensor connector, so I have replaced that connector. I'm not sure what to look at next.



    2. #2
      Do I turbo it? Jaded_Crown's Avatar
      Join Date
      May 2022
      Location
      Adelaide Hills, South Australia
      Posts
      12
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      *Update* car runs fine with cam sensor disconnected, any ideas on how I should begin diagnosing the issue?

    3. #3
      Should I keep it?
      Join Date
      Oct 2022
      Location
      USA
      Posts
      50
      Thanks
      0
      Thanked 7 Times in 7 Posts
      have you checked the VVT convectors all my connectors for the sensors the wires started losing insulation at the connectors?



    Similar Threads

    1. 2009 Aveo Crankshaft-Camshaft Correlation
      By AfterHoursAuto in forum Engine & Drivetrain
      Replies: 19
      Last Post: 09-08-2018, 10:53 PM
    2. Aveo 2011 OBD code P0340 Camshaft position sensor Anyone had this?
      By Mikero in forum Troubleshooting and Maintenance
      Replies: 2
      Last Post: 03-17-2018, 01:28 AM
    3. P0340 on my mother's Aveo
      By Ray Vanlandingham in forum Engine & Drivetrain
      Replies: 2
      Last Post: 07-15-2017, 07:38 PM
    4. p0016 timing nightmare after belt change
      By 2011Lemon in forum Engine & Drivetrain
      Replies: 3
      Last Post: 08-24-2016, 09:36 AM
    5. Searching for Crankshaft Position Sensor on 2011 Chevrolet Aveo LT with P0016 Code
      By spazntwitch in forum Troubleshooting and Maintenance
      Replies: 6
      Last Post: 07-15-2016, 01:38 AM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •