•  
    Results 1 to 8 of 8

    Thread: 2004 aveo runs then dies

    1. #1
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Feb 2013
      Location
      nova scotia
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      2004 aveo runs then dies

      ok my son has a 2004 aveo and 2 weeks ago he was at work and on his way home the car died he parked it and we went don't to see what was wrong with it later on I got in it and it started right up drover it home and then it dies as im pulling in the driveway
      so I figured the fuel pump was heating up and dies so changed it with a spare from a car that I junked still same problem car runs for about 10 mins then dies and wont restart so had a mechanic look at it and he thought the fuel pump wasn't getting power so we bypassed the factory wire with a wire on a toggle switch car starts no problem but still dies and wont restart it turns over but wont start then I hear a clicking sound and it starts
      so I figured the fuel pump relay is bad so I switch it with the ac one witch is the same and still the same problem

      only thing I can think of is the antitheft system

      any ideas ??



    2. #2
      Almost time to do my timing belt
      Join Date
      Aug 2012
      Location
      Northeast
      Posts
      1,410
      Thanks
      3
      Thanked 103 Times in 94 Posts
      They didn't use DeGiorgio switches in Korea, so we're off the hook on that one. There's also no reported common shutdown/no-restart issue with these Aveos either. And it's hard to second guess what a professional mechanic has already tried to diagnose. Did he determine for certain that it was fuel, rather than spark, causing the no restart? If not, you might want to get that question answered first.

    3. #3
      I'll keep it and add a turbo thankful_ragamuffin's Avatar
      Join Date
      Jan 2014
      Location
      Linden, AB, Canada
      Posts
      163
      Thanks
      1
      Thanked 8 Times in 7 Posts
      Any check engine light or codes? Have you been able to isolate the component that clicks before the restart?

    4. #4
      Lifetime owner
      Join Date
      Sep 2008
      Location
      Pittsburgh
      Posts
      8,013
      Garage empty: add car
      Thanks
      2
      Thanked 170 Times in 141 Posts
      The clicking noise is the what throws me.

      There are a few things that could cause this from fuel to spark issues. The 10 minutes it takes that it runs could be a system "over heating" or it could be the car going into closed loop. If there are any codes, that would point to the sensors that keep the car running. The fact that there is a cool down period points toward the electronics in either case. If there are no codes, then it would still most likely be fuel or spark. Since you have already rigged the fuel pump, odds are it is the coil pack.

      there are a few other possibilities. like a partially clogged fuel filter. that once running the clogs jambs and cuts fuel, but after sitting the debris will loosen and allow gas to pas through again. Even the ECU can do this if the ground wire is shot.

      if you can see what is clicking, it probably will lead to the cause.

      edit, now that i think of this, if it won't start and clicks then restarts. its possibly the starter relay.
      Last edited by petrified.rabbit; 06-20-2014 at 01:51 PM.


    5. #5
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Feb 2013
      Location
      nova scotia
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      The only check engine light code is the o2 sensor alread changed the coil pack when the car dies the starter still turns the car over the clickjng is the fuel pump relay we already changed it as well

    6. #6
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Feb 2013
      Location
      nova scotia
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Fuel filter was also changed

    7. #7
      Almost time to do my timing belt
      Join Date
      Aug 2012
      Location
      Northeast
      Posts
      1,410
      Thanks
      3
      Thanked 103 Times in 94 Posts
      Quote Originally Posted by hfx1 View Post
      The only check engine light code is the o2 sensor ...
      Have you at least checked the O2 sensor wiring and connectors? If nothing turns up there, you might consider replacing the O2 which is causing the code. Even though a bad O2 sensor shouldn't cause a shut-down and no-restart, I'd want to fix anything fuel-related that the computer is showing faults on.

    8. #8
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Jun 2014
      Location
      california
      Posts
      6
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Had a similar problem on 08 it was idle advance solonoid





    Similar Threads

    1. 2007 ls aveo - starts, then dies
      By Hgone in forum Troubleshooting and Maintenance
      Replies: 1
      Last Post: 08-22-2013, 02:32 AM
    2. 06 aveo starts, runs a few second, then dies
      By jeepster in forum Engine & Drivetrain
      Replies: 10
      Last Post: 06-09-2013, 02:54 AM
    3. 2004 aveo stalls while driving then restarts and runs fine-
      By tster22 in forum Troubleshooting and Maintenance
      Replies: 4
      Last Post: 11-02-2012, 07:50 PM
    4. Aveo dies when put in to gear first thing in the morning
      By turbosaveo in forum Troubleshooting and Maintenance
      Replies: 0
      Last Post: 07-22-2012, 04:42 PM
    5. Replies: 4
      Last Post: 06-11-2012, 03:39 PM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •