•  
    Results 1 to 4 of 4

    Thread: Aveo 1.2L 2010 Speedo stopped working and weird noises from the gearbox...

    1. #1
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Aug 2019
      Location
      UK
      Posts
      4
      Garage empty: add car
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Aveo 1.2L 2010 Speedo stopped working and weird noises from the gearbox...

      Hey all,
      I've got an Aveo 1.2L 16v manual 2010 with a dead speedo (and ECU check engine light) and weird grinding noises from the gearbox when idling... but no problem switching gears and no clutch issues.
      I've been told that it's the output speed sensor - but I can't see whereabouts on the gearbox the sensor is. I've tried doing searches for it on the net and looking at buying a new sensor, but there looks to be different shaped sensors for the Aveo - they're probably different sensors for manual and auto boxes? Not sure...
      Anyway, does anyone have a clear photo of where the output speed sensor is on a manual box, if it's easy to swap and where I can get a new one from?
      I'm wondering if the weird gearbox noise is a screwed output speed sensor?
      Cheers in advance all,
      Paul



    2. #2
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Aug 2019
      Location
      UK
      Posts
      4
      Garage empty: add car
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Oh... just to add... is this an MOT fail? I guess it might be, as the car isn't registering any mileage since it stopped working!

    3. #3
      What do you mean there's no turbo?
      Join Date
      Apr 2011
      Location
      California
      Posts
      253
      Thanks
      4
      Thanked 35 Times in 34 Posts
      I don't know what transmission you have, but assuming it's a D16 this image should help. The part is number 9 on the diagram. I'm showing a GM part number of 96806579, but I can't confirm that is the correct number based on my manual...

      Name:  trans.jpg
Views: 84
Size:  271.9 KB

    4. The Following User Says Thank You to EAD15 For This Useful Post:

      Duffers (03-15-2022)

    5. #4
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Aug 2019
      Location
      UK
      Posts
      4
      Garage empty: add car
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Thanks for the photo - really appreciate it. I'll have a look tonight and see if I can see the sensor properly this time! Cheers!





    Similar Threads

    1. Replies: 6
      Last Post: 05-02-2021, 07:00 AM
    2. rev counter and speedo not working
      By ipm in forum Troubleshooting and Maintenance
      Replies: 8
      Last Post: 03-06-2021, 10:01 AM
    3. Radio and clock stopped working! Help!
      By alexj514 in forum Troubleshooting and Maintenance
      Replies: 12
      Last Post: 09-12-2017, 07:06 PM
    4. Need help!!2004 Aveo power windows and power door locks stopped working
      By rockerjoey in forum Troubleshooting and Maintenance
      Replies: 1
      Last Post: 12-29-2015, 12:57 AM
    5. please help my audio stopped working and etc
      By cjehil06 in forum Audio, Video & Interior
      Replies: 5
      Last Post: 02-28-2014, 02:29 AM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •