•  
    Results 1 to 4 of 4

    Thread: Replaced serpantine tensioner, crank weirdly but won't start

    1. #1
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Jun 2013
      Location
      Canada
      Posts
      2
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Replaced serpantine tensioner, crank weirdly but won't start

      Hi,
      the title say's all, i've change my tensioner on a Aveo 2004 and after the car cranks but won't start.. anyone, not the timing i hope..!?



    2. #2
      Almost time to do my timing belt
      Join Date
      Aug 2012
      Location
      Northeast
      Posts
      1,410
      Thanks
      3
      Thanked 102 Times in 94 Posts
      It was running ok just before you shut it off to do the repair, correct? If so, the simple and easy answer would be that the belt didn't go back onto all of the pullys correctly. Given the complexity, it's easy to understand how that might happen.

    3. #3
      I'll keep it and add a turbo
      Join Date
      Feb 2012
      Location
      Fort McMurray
      Posts
      193
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      and the fact that a diagram is nowhere to be found, not even in the service manual.

    4. #4
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Jun 2013
      Location
      Canada
      Posts
      2
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      We've opened to see if the timing belt was okay, everything was like it suposed to be.. so we crancked for a longer time this time,maybe 10-12 seconds and it started.. Very weird but now it works fine thank you.





    Similar Threads

    1. Replies: 16
      Last Post: 10-14-2016, 04:07 AM
    2. My car won't start after I replaced the valve cover gasket.
      By wuwei37405 in forum Engine & Drivetrain
      Replies: 8
      Last Post: 03-10-2014, 10:49 PM
    3. Tensioner pulley going out.
      By daug1502 in forum Engine & Drivetrain
      Replies: 8
      Last Post: 02-14-2012, 08:04 AM
    4. broken tensioner
      By AVE0SAM in forum General Discussion
      Replies: 8
      Last Post: 01-26-2008, 02:02 PM
    5. replaced o2
      By AVE0SAM in forum Engine & Drivetrain
      Replies: 5
      Last Post: 02-12-2007, 05:52 PM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •