•  
    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 11

    Thread: Instrument Cluster

    1. #1
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Oct 2013
      Location
      Traverse City, MI
      Posts
      6
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Instrument Cluster

      I have a 2008 Aveo that I have had significant problems with odometer not reading correctly. I had the original cluster replaced under warranty and they installed a new one in it however it was the wrong cluster, it was missing the tire pressure monitoring from it so they had to install yet another cluster under warranty. Now this cluster is doing the exact same thing that the first cluster did....at times you cannot read the odometer due to a bad connection I would assume. I called the dealer and asked them if this would be covered under warranty since the problem first occurred under warranty and they have not fixed it properly. It seems absurd that even on gage cluster would need to be replaced, let alone two the exact same problem. Is anyone else having this problem? I am hoping that someone from Chevy Customer Service will chime in on this so I do not agree with what the dealer is telling me. I am sure this part is expensive if I have to pay for it out of pocket and I am sure that a car is worth less if the odometer is not working correctly.



    2. #2
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Oct 2013
      Location
      Traverse City, MI
      Posts
      6
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      No one else has had any problems with the instrument cluster?

    3. #3
      LXV-SCOOTADRIVE, ON! 2010AveoLT's Avatar
      Join Date
      Jan 2012
      Location
      Dickson, TN
      Posts
      875
      Thanks
      111
      Thanked 77 Times in 66 Posts
      are there any other problems with the cluster besides the flaky odometer? I've encountered this problem on Chrysler Midsize Sedans from 1995-1997, except with those clusters, it was both the Odometer AND the Tachometer that failed due to cold solder joints on the Cluster's PC Board.

    4. #4
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Oct 2013
      Location
      Traverse City, MI
      Posts
      6
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Quote Originally Posted by 2010AveoLT View Post
      are there any other problems with the cluster besides the flaky odometer? I've encountered this problem on Chrysler Midsize Sedans from 1995-1997, except with those clusters, it was both the Odometer AND the Tachometer that failed due to cold solder joints on the Cluster's PC Board.
      No I have not noticed any other problems except the numbers getting scrambled and the light for the odometer flickering.

    5. #5
      LXV-SCOOTADRIVE, ON! 2010AveoLT's Avatar
      Join Date
      Jan 2012
      Location
      Dickson, TN
      Posts
      875
      Thanks
      111
      Thanked 77 Times in 66 Posts
      Quote Originally Posted by JonB View Post
      No I have not noticed any other problems except the numbers getting scrambled and the light for the odometer flickering.
      there is one question that I forgot to ask: is your Aveo a Sedan or a Hatchback? (because the 2008 Sedan has a Completely different Interior/Cluster than the 2008 Hatchback)

    6. #6
      I'll keep it and add a turbo Aveo5_boy's Avatar
      Join Date
      Dec 2011
      Location
      Ontario, Canada
      Posts
      250
      Thanks
      0
      Thanked 2 Times in 2 Posts
      Quote Originally Posted by JonB View Post
      No one else has had any problems with the instrument cluster?
      You are not alone>>>http://www.aveoforum.com/forum/f108/...p-meter-14780/

    7. #7
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Oct 2013
      Location
      Traverse City, MI
      Posts
      6
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      I have the hatchback

    8. #8
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Oct 2013
      Location
      Traverse City, MI
      Posts
      6
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Thank you for the information.

    9. #9
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Oct 2013
      Location
      Traverse City, MI
      Posts
      6
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Aveo5_boy, did you ever have your's replaced? If you have not has the problem become worse?

    10. #10
      Should I keep it? AveoJunk's Avatar
      Join Date
      Oct 2010
      Posts
      83
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Quote Originally Posted by JonB View Post
      No one else has had any problems with the instrument cluster?
      Yes, this was one of the many problems I had. 2008 hatchback I remember it seemed worse when it was cold. After it warmed up it sort of fixed itself.

      I never really got around to this with the dealer cause I was stuck on other issues they could not or would not resolve.

      I have found that almost all of the issues I had are commonplace here, yet the dealer never acknowledged them as such. They kept telling me it was only me.

      Strung me along until the warranty ran out. I traded it with the CEL on, clunking rear, odometer messed up, blah blah blah.

      I can vouch first hand why people like Hondas. I traded for a civic, 75K and not one burp. Drives like the day I bought it. By 75K on the Aveo, I had been to the dealer numerous times and pretty much gave up. I think the first CEL for P2135 was at around 15K

      It's a shame GM would not support their product, but oh well that is a recipe for bankruptcy, oh wait they went bankrupt.





    Page 1 of 2 12 LastLast

    Similar Threads

    1. Add a DIC instrument cluster to a 2010 Aveo5 LS
      By wylee in forum General Discussion
      Replies: 74
      Last Post: 03-23-2019, 06:36 PM
    2. Instrument Cluster MOD (Hidden center display)
      By fbc in forum Audio, Video & Interior
      Replies: 2
      Last Post: 05-29-2014, 02:16 AM
    3. instrument gauge LED's
      By stanzz in forum Audio, Video & Interior
      Replies: 4
      Last Post: 12-09-2010, 11:51 PM
    4. Instrument Cluster, 04+, 6925 miles, Lowered Price
      By atcovan in forum For Sale / Wanted
      Replies: 1
      Last Post: 08-13-2009, 02:51 AM
    5. Instrument Cluster wiring?
      By fish277509 in forum Audio, Video & Interior
      Replies: 0
      Last Post: 01-16-2009, 05:25 AM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •