•  
    Results 1 to 10 of 10

    Thread: Aveo LS Multiplex bluetooth does not work any more.

    1. #1
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Mar 2022
      Location
      Athens, Greece
      Posts
      11
      Thanks
      2
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Aveo LS Multiplex bluetooth does not work any more.

      Hi guys,
      if you can spare some time, i have a question.
      I have an Aveo LS Multiplex that comes with a DVD/GPS/Bluetooth/rear camera system like this

      Until now it worked like a charm
      Last week, my battery was drained so i used power cables to the battery and with the help of a friend the car engine started.
      But from this time on, the bluetooth never worked again.
      I can browse in the menus but it keeps showing a message "Disconnect" and pairing/connect does not work.
      I tried to reset it from the small hole on the bottome right of the unit, i also pulled out the fuse from the car's fuse box to cut the power but this message is keep showing and bluetooth does not work.
      Do you have any ideas what can i do?


      Last edited by dimitrisst; 06-02-2022 at 12:15 PM.

    2. #2
      Should I keep it?
      Join Date
      Sep 2021
      Location
      Spain
      Posts
      73
      Thanks
      8
      Thanked 2 Times in 2 Posts
      I don't have experience with this device but, have you tried to do a factory reset?

      There should be option to perform that action in the settings menu.

    3. #3
      2004 1.6 Auto Rust Free
      Join Date
      Jun 2019
      Location
      NC
      Posts
      453
      Thanks
      0
      Thanked 38 Times in 35 Posts
      Just curious. Is this a OEM factory unit? I ask because I donít know. I know I have a 2din universal headunit in mine that also produces the Chevrolet bow tie on startup. Also what year model is your car?

    4. #4
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Mar 2022
      Location
      Athens, Greece
      Posts
      11
      Thanks
      2
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Thank you for your kind replay my friends.
      There is no option for factory reset , only at the bottom right a small hole that does a reset.
      This is a OEM factory unit, the car comes with it.
      My car is 2011 model like this.
      https://www.gocar.gr/test-drives/tes...to_-_2010.html
      Sorry for the greek site but the photos are the same with my car
      Last edited by dimitrisst; 03-24-2022 at 06:25 AM.

    5. #5
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Mar 2022
      Location
      Athens, Greece
      Posts
      11
      Thanks
      2
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      there is any chance this multimedia system to has intergrated battery that holds bluetooth settings? because i noticed that after the reboot it holds also the DVD image that i had inserted and there is not inside anymore, or meaby is direct connected to the main battery and if i disconnect the battery of the car it might do a proper reset?

    6. #6
      Should I keep it?
      Join Date
      Sep 2021
      Location
      Spain
      Posts
      73
      Thanks
      8
      Thanked 2 Times in 2 Posts
      Unlikely, but it my have a EPROM chip to store that kind of data (also unlikely).

    7. #7
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Mar 2022
      Location
      Athens, Greece
      Posts
      11
      Thanks
      2
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Hi guys, after watching some youtube videos it was pretty easy to remove the multiplex from the car, so i removed it.
      I waited few minutes and i plugged it again, but the message on bluetooth menu "DISCONECT" remains.
      So the next step will be to remove the power for a few days to see if it has any rechargable battery inside.


      Quote Originally Posted by Enxebre View Post
      Unlikely, but it my have a EPROM chip to store that kind of data (also unlikely).
      Last edited by dimitrisst; 06-01-2022 at 08:48 AM.

    8. #8
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Mar 2022
      Location
      Athens, Greece
      Posts
      11
      Thanks
      2
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      haunted multiplex

      2 days without power and the bluetooth message "DISCONNECT" remains
      Name:  IMG_20220531_1548392.jpg
Views: 56
Size:  96.8 KB
      it is also spooky that the DVD image i changed like below remains even after the reset also with no dvd inside!!!!
      Name:  IMG_20220531_1549042.jpg
Views: 51
Size:  104.5 KB
      so if it has an EEPROM inside saves also images?
      I cannot find a solution to this, if anyone has any advice how to make a proper reset/restore that wipes out the internal memory so i can reactivate bluetooth it would be greatly appriciated
      Attached Images Attached Images  
      Last edited by dimitrisst; 06-01-2022 at 09:03 AM.

    9. #9
      Should I keep it?
      Join Date
      Sep 2021
      Location
      Spain
      Posts
      73
      Thanks
      8
      Thanked 2 Times in 2 Posts
      I think it's time to search for a replacement...

      The ones with DVD are usually more expensive, though...

    10. #10
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Mar 2022
      Location
      Athens, Greece
      Posts
      11
      Thanks
      2
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      i dont care for the DVD, but i will not buy a new multimedia player just for Bluetooth, i will just leave it like this.





    Similar Threads

    1. 09 Aveo bluetooth radio options
      By carianoff in forum Audio, Video & Interior
      Replies: 4
      Last Post: 06-11-2019, 01:10 AM
    2. Rear defogger does not work, please help
      By Rosilka in forum Troubleshooting and Maintenance
      Replies: 0
      Last Post: 05-30-2017, 02:50 PM
    3. Not Young any more :( - New Guy to forum
      By CheezeMan in forum Introductions
      Replies: 5
      Last Post: 06-21-2016, 02:50 PM
    4. 07 wave, horn does not work/goes off by itself
      By Rubicon in forum Troubleshooting and Maintenance
      Replies: 2
      Last Post: 12-08-2014, 02:02 AM
    5. aux radio does not work...help?
      By mike787 in forum Troubleshooting and Maintenance
      Replies: 0
      Last Post: 10-22-2012, 05:23 PM

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •