•  
    Results 1 to 5 of 5

    Thread: 2004 Aveo Hatchback - wheeless tire spinning when engine on?

    1. #1
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Jun 2017
      Location
      Tulsa
      Posts
      6
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      2004 Aveo Hatchback - wheeless tire spinning when engine on?

      Hi guys, first official post. So I just now got through replacing timing belt, water pump, pulleys, accessory belt, & thermostat. I've got the passenger side up on a jackstand with the tire off.

      Finally got everything put back together to where I could start the engine and make sure everything was cool.
      I noticed while the engine was on and warming up that the passenger side wheel spins slowly while the tire is not on? Does that make sense?

      Just wanting to be sure this is normal before putting the splash shields back on and installing tire.

      Thanks, y'all!
      b



    2. #2
      Administrator MetroMPG's Avatar
      Join Date
      Jan 2007
      Location
      1000 Islands, Ontario, Canada
      Posts
      4,067
      Thanks
      261
      Thanked 117 Times in 99 Posts
      Auto or manual trans?

    3. #3
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Jun 2017
      Location
      Tulsa
      Posts
      6
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Sorry, 5 speed manual transmission. I got everything back together earlier and did the 5 mile drive to check coolant system, everything seems fine now. Was just wondering if the wheel was supposed to do that. It was in neutral.

    4. #4
      Administrator MetroMPG's Avatar
      Join Date
      Jan 2007
      Location
      1000 Islands, Ontario, Canada
      Posts
      4,067
      Thanks
      261
      Thanked 117 Times in 99 Posts
      Yeah, I've seen that before. I would say it's a tiny amount of friction causing the input shaft to turn slowly. You could stop that wheel hub from rotating with 1 finger.

      Everything buttoned up and working properly? Nice to have that job done!

    5. #5
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Jun 2017
      Location
      Tulsa
      Posts
      6
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      yep, all working great! It is nice to be completed with it... was riding my bike to work, & this OK heat was killing me!

      A friend told me the same thing with the wheel. Nothing to worry about.
      Thank you, though!





    Similar Threads

    1. 2004 Aveo Hatchback
      By mrdtrx300 in forum For Sale / Wanted
      Replies: 4
      Last Post: 05-29-2012, 03:32 AM
    2. 04 Aveo Hatchback getting new engine!
      By gone-Jonphilip in forum Engine & Drivetrain
      Replies: 58
      Last Post: 09-03-2011, 11:14 PM
    3. Used 2004 Aveo Hatchback Help
      By dylan086 in forum Troubleshooting and Maintenance
      Replies: 1
      Last Post: 08-31-2011, 03:17 AM
    4. Why my 04 aveo hatchback engine is different?
      By Crazed Aveo in forum Engine & Drivetrain
      Replies: 3
      Last Post: 04-15-2011, 01:46 PM
    5. Spinning Speakers
      By B1rdbrain in forum Audio, Video & Interior
      Replies: 2
      Last Post: 04-24-2007, 04:40 AM

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •