•  
    Results 1 to 8 of 8

    Thread: AVEO 2007 Engine start issue/problem

    1. #1
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Jul 2021
      Location
      Qatar
      Posts
      8
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      AVEO 2007 Engine start issue/problem

      AVEO 2007 Engine start issue/problem
      Sometimes when my AVEO 2007 will start and run with no issue.. but when i turn of the key it wont start again.. fuel pump pressure is good, i tried feeding a gasoline into the intake manifold, the engine starts a few seconds, I was thinking it might be an injector issue, i took out the fuel injector and tried to start the engine. I notice that it is not injecting, not even one of the four injecot is injecting fuel mist. no fuel mist comming out from the fuel injector...I replace the camshaft sensor still thesame issue. It will start and when turned off it wont start again, can anybody help me. Thanks



    2. #2
      Should I keep it?
      Join Date
      Nov 2020
      Location
      Cleveland Ohio
      Posts
      34
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 2 Times in 2 Posts
      Did you check fuel pump relay by chance? Intermittent problems can be headaches but before going after the injectors Id just double check the system ahead of them. Fuel filter, fuel regulator, pump is slowly failing, relays/ fuses. Is the spark for sure ok? Nothing going on with the coil pack or plugs / wires? Just some suggestions to check off the list to try and focus on the root cause.

    3. #3
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Jul 2021
      Location
      Qatar
      Posts
      8
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      I did all your suggestion, I even replace the fuel pump. Fuel line pressire is strong... I dont suspect a problem with coil or spark plug... because when I tried to put some gasoline in the intake manifold and start the engine. It will crank and start for a while about a few seconds..

    4. #4
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Jul 2021
      Location
      Qatar
      Posts
      8
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      I have a new scenario discovered on the problem of my Aveo 2007. When the engine start the idling will gradually increase and I notice that when I remove the hose connected to the MAP sensor, it stabilizes and when I turn the engine off it will start immediately in one crank, but if it stays connected to the MAP it will not start. What could be the problem? Can anybody help me please resolve the issue. Thank

    5. #5
      Should I keep it?
      Join Date
      Nov 2020
      Location
      Cleveland Ohio
      Posts
      34
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 2 Times in 2 Posts
      Faulty Sensor. Not to expensive or hard to change. They do go bad.

    6. #6
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Jul 2021
      Location
      Qatar
      Posts
      8
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Thanks, I will try to replace the MAP sensor tomorrow

    7. #7
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Jul 2021
      Location
      Qatar
      Posts
      8
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      MAP Replašeď, still thesÓme problem. When i check the injector positive 12volt in present but when I crank the engine there is no negative pulse noted that is why the injectors were not spraying fuel... can the TPS cause the problem? I already replaced the camshaft and crackshaft, I dont know what to check next. Please any help. Thanks and Thank you Urilken

    8. #8
      Should I keep it?
      Join Date
      Nov 2020
      Location
      Cleveland Ohio
      Posts
      34
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 2 Times in 2 Posts
      My apologize for having you waste time on something un-necessary. I'm curious as to if your check engine light is on or even if its not if you have checked for codes?
      How's the electrical grounds for the engine and fuel tank, etc.?





    Similar Threads

    1. AVEO 2007 Engine start issue/problem
      By Antonio in forum Open Forum
      Replies: 0
      Last Post: 07-14-2021, 10:00 AM
    2. AVEO 2007 Engine start problem
      By Antonio in forum Introductions
      Replies: 0
      Last Post: 07-14-2021, 09:53 AM
    3. Car starts, dies, the cant start for 30 secs. Start, die, start, die.
      By theCurrahee in forum Troubleshooting and Maintenance
      Replies: 8
      Last Post: 07-01-2021, 02:51 AM
    4. 2010 Chevy Aveo LT over-heating, rumbling start up issue
      By Mumachan in forum Troubleshooting and Maintenance
      Replies: 4
      Last Post: 11-15-2013, 10:52 AM
    5. Engine enigma/problem (stalled on highway, won't start, codes p0300 & p0327)
      By deligo in forum Troubleshooting and Maintenance
      Replies: 19
      Last Post: 12-11-2010, 07:32 PM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •