•  
    Results 1 to 5 of 5

    Thread: Bad idle, no power, zero acceleration

    1. #1
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Apr 2016
      Location
      N/A
      Posts
      5
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Bad idle, no power, zero acceleration

      Hi
      Make: Chevrolet
      Model: Aveo 1.5 LS
      Year: 2007/11
      Issue
      Bad idle. No Power when driving. Rev counter remains at 3000 rp/m. Engine light on.
      Customer service poor, took it in, they switched off the engine light, it ran but the engine light came on.
      Car not moving even when foot on the peddle. Switches off when I press deeper.
      Attempt at solving the problem
      1. I did an engine overhaul(Rings, bearings, cylinders, valves, valve stem seals);
      2. Replaced the sensors;
      3. Ignition coil and cables replaced;
      4. Complete service.


      Still no power.


      PLEASE HELP!


      Cant give VIN Number, car in for repairs but complete repair done. Car just doesn't have power. Above problem persists.



    2. #2
      Administrator Daox's Avatar
      Join Date
      Jan 2007
      Location
      Wisconsin
      Posts
      2,502
      Thanks
      169
      Thanked 85 Times in 74 Posts
      Got an engine code scanner? Borrow one from a friend, or buy a bluetooth OBDII adapter off amazon for $15. Reading the engine codes will help. Sounds like an ignition problem to me, but thats just a guess.

    3. #3
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Apr 2016
      Location
      N/A
      Posts
      5
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Quote Originally Posted by Daox View Post
      Got an engine code scanner? Borrow one from a friend, or buy a bluetooth OBDII adapter off amazon for $15. Reading the engine codes will help. Sounds like an ignition problem to me, but thats just a guess.
      Please explain ignition problem...im from South Africa so $ dont work here lol but I understand you.
      also fidgeting with the tps makes it better but when i let it go the bastardo just drops power again

    4. #4
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Apr 2016
      Location
      N/A
      Posts
      5
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      I look at all these problems and I feel like my aveo is the captain planet of problems.
      "as your problems combine! I am Captain Problems!"
      Coz every idle problem is my problem

    5. #5
      I'll keep it and add a turbo
      Join Date
      Jun 2015
      Location
      USA
      Posts
      203
      Thanks
      0
      Thanked 12 Times in 12 Posts
      Is the check engine lite on ( service engine soon ) .

      God bless
      Wyr





    Similar Threads

    1. 04 aveo losing power on acceleration
      By frenchyfrs in forum General Discussion
      Replies: 5
      Last Post: 04-04-2015, 03:43 PM
    2. Misfiring, rough idle, no acceleration, etc
      By daltron in forum Troubleshooting and Maintenance
      Replies: 2
      Last Post: 02-14-2015, 08:08 PM
    3. bad idle no acceleration
      By haynayboy in forum Troubleshooting and Maintenance
      Replies: 11
      Last Post: 10-07-2014, 05:35 PM
    4. Uncontrollable Acceleration During Idle
      By ThisPartySucks in forum Engine & Drivetrain
      Replies: 4
      Last Post: 11-14-2012, 02:31 AM
    5. Losing power after acceleration
      By Tardis in forum Troubleshooting and Maintenance
      Replies: 7
      Last Post: 12-06-2011, 12:26 PM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •