•  
    Results 1 to 10 of 10

    Thread: Check out my Aveo!

    1. #1
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Feb 2019
      Location
      Maine
      Posts
      6
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Check out my Aveo!

      Hey guys, proud owner here of a 2007 Aveo5 going on 2 years and over 20K miles! Bought it in Summer of 2017 and at 142k miles, now at 167K. This brave little ride has made it through impressive amounts of snow in Maine!!

      I'll have to upload a pictures and video of my sound system, not because it's great, but because I had to make adapters to get speakers in the door which there weren't any when I bought the car. Also I installed a custom bandpass subwoofer (I know bandpasses aren't good for sound quality but it hit really low notes) which is why I want to make a video. Not sure if I will get a chance to this year, but if it snows good again, I'll make a video in the snow!!

      Anyway here's a few pix


      Attached Images Attached Images     

    2. #2
      What's wrong with my car? YabbyLyfe's Avatar
      Join Date
      May 2018
      Location
      Fort Wayne, IN, US
      Posts
      20
      Garage empty: add car
      Thanks
      5
      Thanked 4 Times in 4 Posts
      Nice Aveo! Got any pics of your sound system? Done any other mods to the car?

      Sent from my STV100-1 using Tapatalk

    3. #3
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Feb 2019
      Location
      Maine
      Posts
      6
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Thanks! No but I can take some later tonight. I don't really have mods other than the speakers and mudflaps. I did replace sway bar end links and a tie rod end with ones that have grease fittings, so I like to think of that as a slight upgrade.

    4. #4
      What's wrong with my car? YabbyLyfe's Avatar
      Join Date
      May 2018
      Location
      Fort Wayne, IN, US
      Posts
      20
      Garage empty: add car
      Thanks
      5
      Thanked 4 Times in 4 Posts
      Yeah, I replaced both, too. I really like having greaseable parts.

      Sent from my STV100-1 using Tapatalk

    5. #5
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Feb 2019
      Location
      Maine
      Posts
      6
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Name:  20190314_172919.jpg
Views: 28
Size:  324.1 KBName:  20190314_172944.jpg
Views: 28
Size:  288.2 KBName:  20190314_173033.jpg
Views: 28
Size:  318.5 KBName:  20190314_173220.jpg
Views: 28
Size:  302.5 KBName:  20190314_173254.jpg
Views: 29
Size:  304.4 KBName:  20190314_173332.jpg
Views: 28
Size:  310.1 KBName:  20190314_173429.jpg
Views: 28
Size:  310.7 KBName:  20190314_173452.jpg
Views: 28
Size:  306.2 KBName:  20190315_134029.jpg
Views: 26
Size:  296.6 KBName:  20190315_134039.jpg
Views: 28
Size:  280.2 KB

    6. #6
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Feb 2019
      Location
      Maine
      Posts
      6
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Name:  20190315_134123.jpg
Views: 28
Size:  299.6 KB Sorry I took so long, I had to find the right usb cable to transfer files from my phone.. Now I just have to make a video!

      The left and right speakers are different because one of them broke and I had a cheap speaker laying around to replace with.. I think the head unit was the cheapest one with bluetooth that I could find at walmart, and I had to buy a two single din kit because when I bought the car there was nothing in the DIN place it was just a giant hole there. Also bought the little storage shelf thing to put in one of the din slots.

      The subwoofer cabinet is made with 1/2 inch mdf 3 cu ft total 4th order bandpass 1 cu ft rear sealed and 2 cu ft front ported at I think 45 hz or whatever the fb is. This gives a boost of over 10 dB at 45hz according to winisd, but for some reason in the aveo this thing plays really really low.. like.. 20hz? lower? haven't actually tested it by frequency, but I'll make a video. It's just pretty slow sounding. The port is something like 2.5" x 2.5" and 3" inch long and faces the very bottom of the little space that's in the side of the hatch area. The sub is a skar audio IX-8 inch dual 2 ohm hooked up as 4 ohm powered with the cheap boss amp which puts out around 90 watts at 4 ohm. I bought InstallGear 4 gauge wiring kit for I believe 20 bucks it's really nice. They're supposed to be way better than the boss wiring kit.

    7. #7
      What's wrong with my car? YabbyLyfe's Avatar
      Join Date
      May 2018
      Location
      Fort Wayne, IN, US
      Posts
      20
      Garage empty: add car
      Thanks
      5
      Thanked 4 Times in 4 Posts
      I have the exact same head unit in my Aveo. Love it except for how damn bright the blue leds are and that they can't be dimmed.

      Sent from my STV100-1 using Tapatalk

    8. #8
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Feb 2019
      Location
      Maine
      Posts
      6
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      I know right?? I taped off the three buttons that light up for that exact reason. Makes it a little dimmer and I never use them anyway.

    9. #9
      What's wrong with my car? YabbyLyfe's Avatar
      Join Date
      May 2018
      Location
      Fort Wayne, IN, US
      Posts
      20
      Garage empty: add car
      Thanks
      5
      Thanked 4 Times in 4 Posts
      Otherwise great. I put in all new Pyle speakers, just factory size; 4" in the front, 4x6 in the back. But my speakers are 2 way up front and 3 way in the back because I have a 300w amp and a 6.5" bazooka sub in the back. Sounds pretty damn nice in the tiny little Aveo.

      Sent from my STV100-1 using Tapatalk

    10. #10
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Feb 2019
      Location
      Maine
      Posts
      6
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Sounds awesome! I used to have 2 or 3 way pioneers in the back but one of them broke and I replaced the one with a really cheap planet audio speaker. it sounded so bad I just use the two front ones now and started looking into how to upgrade my system. Pretty much decided I'm going to eventually install a 2 way dsp system using an $80 unit from parts express just for the front using Dayton Audio AMTPOD tweeters and not sure about the mids yet.. maybe something crazy like 2 mids per door with new fiberglass to get rid of that nasty hole in the door plastic, and some 4 channel amp. sub will be Skar VVX-8 which is 400W RMS in a similar box probably and Skar RP350.1D because I just saw on youtube they posted a video of it on the amp dyno producing 378 watts at 1ohm <1%THD with 14.36v and 452 watts of dynamic power with 14.38v





    Similar Threads

    1. Bad o2 sensor, then check engine, now check oil??
      By Beneficiall in forum Engine & Drivetrain
      Replies: 3
      Last Post: 05-02-2014, 12:51 AM
    2. New Member to the Forun check out my stock aveo =)
      By jigser in forum Introductions
      Replies: 2
      Last Post: 02-20-2014, 04:31 AM
    3. Check Engine Light Flashes. dnt know where the Connector is to check
      By a1atif in forum Troubleshooting and Maintenance
      Replies: 4
      Last Post: 08-02-2011, 04:00 PM
    4. I'm new to the forum, check out the Aveo.
      By AveoGirl in forum Introductions
      Replies: 27
      Last Post: 07-18-2010, 08:16 AM
    5. Im new to the Forum! Check out my aveo!
      By timmybeast in forum Introductions
      Replies: 6
      Last Post: 05-24-2010, 12:43 AM

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •