• AveoForum decals - get one free, or buy
    Results 1 to 10 of 10

    Thread: 2009 Aveo Hatchback Head Unit Wire Colors

    1. #1
      NxC
      NxC is offline
      Junior Member
      Join Date
      Jun 2011
      Location
      Jacksonville
      Posts
      5
      Garage empty: add car

      2009 Aveo Hatchback Head Unit Wire Colors

      just recently bought a 09 Aveo hatchback. Now my problem is that the previous owner had an after market head unit installed but instead of getting an adapter for the harness, he had it hardwired in. He took the head unit out before selling it to me and gave me the factory one, telling me to just plug it back in. Like an idiot I didn't check so I have to wire it myself.

      The factory harness for the radio is missing all the pins so I can't cross reference the colors. While I do plan to purchase a reverse harness for the radio, I am at a loss as to which wires from the car need to be connected to the harness. I have found the 12v constant (Red/White), the ground (Black), and all the speaker inputs. I have found two other wires (Brown/White and Yellow) that only have power when the key is in. I am assuming one is the 12v switch but I don't know what the other one is for.

      This is what the label on top reads:

      ***********
      ***HUB 1***
      ***********
      1-Battery
      2-Front Left +
      3-Front Right +
      4-Mic In +
      5-Mic In -
      6-Antenna Power
      7-PWM +
      8-Ground
      9-Front Left -
      10-Front Right -
      11-N/C
      12-Steering Wheel Ground
      13-GM LAN1
      14-GM LAN2
      ***********
      ***HUB 2***
      ***********
      1-PWM-
      2-N/C
      3-N/C
      4-N/C
      5-Rear Left +
      6-Rear Right+
      7-Mono Mix In+
      8-N/C
      9-N/C
      10-N/C
      11-N/C
      12-Steering Wheel SW Input
      13-Rear Left -
      14-Rear Right -
      15-Mono Mix In -
      16- 16-Acc

      Any help is appreciated,
      Nich


      Last edited by NxC; 06-23-2011 at 04:33 PM.

    2. #2
      Senior Member
      Join Date
      Sep 2008
      Location
      Pittsburgh
      Posts
      7,222
      Garage empty: add car
      its printed on a sticker on the factory radio.


    3. #3
      NxC
      NxC is offline
      Junior Member
      Join Date
      Jun 2011
      Location
      Jacksonville
      Posts
      5
      Garage empty: add car
      I know, that is where I got the pinout I posted. The issue I am having is that half of the wires are cut and taped up and the original factory harness is all messed up. I'm trying to find the wire colors to speed up the process.
      Last edited by NxC; 06-23-2011 at 11:51 PM.

    4. #4
      Senior Member
      Join Date
      Sep 2008
      Location
      Pittsburgh
      Posts
      7,222
      Garage empty: add car
      ah misunderstood, i have an 04 aveo harness diagram, not 09.


    5. #5
      NxC
      NxC is offline
      Junior Member
      Join Date
      Jun 2011
      Location
      Jacksonville
      Posts
      5
      Garage empty: add car
      I currently can get the head unit to turn on partially. The head unit glows but is not functional. In order to get it to fully work, I have to hit the CD eject button. This is what I have found as far as the wire colors go.

      The 12v constant is Red/White.
      The PWM + (the 12v switch) is yellow.
      The PWM - is green.
      Both the GM LAN1 and GM LAN2 are green.
      The Antenna is Brown/White.

      When I tested both green GM LAN wires, the light on the voltmeter was very dim and flickered very quickly.
      The green PWM - also seems to be tied to the dimmer.

      If anyone has any advice on how to get the head unit fully functional it would be much appreciated,
      Nich

    6. #6
      NxC
      NxC is offline
      Junior Member
      Join Date
      Jun 2011
      Location
      Jacksonville
      Posts
      5
      Garage empty: add car
      Quote Originally Posted by petrified.rabbit View Post
      ah misunderstood, i have an 04 aveo harness diagram, not 09.
      It's cool, I just posted what I have found myself.

    7. #7
      Senior Member
      Join Date
      Dec 2008
      Location
      Oswego, NY
      Posts
      433
      Garage empty: add car
      just get an aftermarket headunit and go about your day... the oem headunit blows

    8. #8
      Senior Member
      Join Date
      Sep 2008
      Location
      Pittsburgh
      Posts
      7,222
      Garage empty: add car
      thats how i read it the first time too, but his issue is he doesnt have a way to hook it up as the factory wires arent labelled. and there is no plug.


    9. #9
      NxC
      NxC is offline
      Junior Member
      Join Date
      Jun 2011
      Location
      Jacksonville
      Posts
      5
      Garage empty: add car
      Haven't been able to really get on the internet as of late so I haven't been able to check this thread. I still only have the head unit semi-functional. The head unit has the power from the 12v constant going, however it still wont turn on until I hit the eject CD button. The other oddity is that the head unit will fully turn on when I have the car only using the battery but as soon as I turn the car on, the head unit goes back to only having the 12v constant for power.

      If anyone has any idea how to fix this, it would be appreciated.
      Nich

    10. #10
      Junior Member
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Michigan, USA
      Posts
      5

      The Answer

      I have an 09 hatch the head unit doesn't have a cd player or anything just the radio here's what my wires are:

      ***********
      ***HUB 1***
      ***********
      1-Battery = Red / White Stripe
      2-Front Left + = Brown
      3-Front Right + = Light Green
      4-Mic In +
      5-Mic In -
      6-Antenna Power = Red / White Stripe
      7-PWM + = Brown / White Stripe
      8-Ground = Black
      9-Front Left - = Light Gray
      10-Front Right - = Dark Green
      11-N/C
      12-Steering Wheel Ground = Brown / White Stripe
      13-GM LAN1 = Dark Green
      14-GM LAN2 = Dark Green
      ***********
      ***HUB 2***
      ***********
      1-PWM- = Dark Green
      2-N/C
      3-N/C
      4-N/C
      5-Rear Left + = Brown
      6-Rear Right+ = Dark Blue
      7-Mono Mix In+ = Orange
      8-N/C
      9-N/C
      10-N/C
      11-N/C
      12-Steering Wheel SW Input = Dark Blue
      13-Rear Left - = Yellow
      14-Rear Right - = Light Blue
      15-Mono Mix In - = Dark Gray
      16- 16-Acc = Yellow


      Attached Images Attached Images   
      Proud owner of a 2009 Aveo5!

    Similar Threads

    1. For sale, 2009 Factory Head unit
      By LarsBud in forum For Sale / Wanted
      Replies: 3
      Last Post: 09-15-2011, 12:43 PM
    2. Replies: 3
      Last Post: 06-26-2011, 07:59 AM
    3. Head Unit Trim Help!
      By jwesxi in forum Audio, Video & Interior
      Replies: 2
      Last Post: 05-16-2010, 03:49 AM
    4. head unit replacement
      By yellowaveo1988 in forum Audio, Video & Interior
      Replies: 12
      Last Post: 12-06-2007, 01:09 AM
    5. DVD Head Unit - Help?
      By Brainless in forum Audio, Video & Interior
      Replies: 32
      Last Post: 12-03-2007, 11:51 PM

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •