•  
    Results 1 to 9 of 9

    Thread: Rapid Flashing On Left Turn Signal

    1. #1
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Jun 2010
      Posts
      1
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Rapid Flashing On Left Turn Signal

      I'm having a problem with my left turn signal. When I put the left turn signal on I get a rapid flashing and the front left turn signal blinks but the back does not.

      I assumed it was the bulb so I removed and replaced the rear bulb. This did not fix the problem.

      Is it possible/likely the flasher (turn signal relay) is bad? Would a bad flasher cause this problem?

      I'm not really sure where to look next.

      The right turn signal works fine.

      Thanks for any help/pointers.



    2. #2
      Administrator MetroMPG's Avatar
      Join Date
      Jan 2007
      Location
      1000 Islands, Ontario, Canada
      Posts
      3,987
      Thanks
      198
      Thanked 101 Times in 83 Posts

      Re: Rapid Flashing On Left Turn Signal

      Probably not the flasher unit. I take it the 4-way switch doesn't light that bulb either?

      If not, sounds like potentially a wiring issue.

    3. #3
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Aug 2008
      Posts
      22
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Rapid Flashing On Left Turn Signal

      Quote Originally Posted by tuggnet
      I'm having a problem with my left turn signal. When I put the left turn signal on I get a rapid flashing and the front left turn signal blinks but the back does not.

      I assumed it was the bulb so I removed and replaced the rear bulb. This did not fix the problem.

      Is it possible/likely the flasher (turn signal relay) is bad? Would a bad flasher cause this problem?

      I'm not really sure where to look next.

      The right turn signal works fine.

      Thanks for any help/pointers.
      The rapid flash is actually some sort of warning that not enough current is passing through the flasher or some kind of sensor. I had an issue before where i already replaced the bulb and it lit but still the rapid flash remained. Upon obervation later that night, it turned out that the bulb i replaced was actually a bit dimmer than the working bulb on other side. I cleaned the sockets and took out the working bulb and got another one using it as a sample and discarded the first replacement. After plugging it, the rapid flash was gone, either the socket cleaning or the new bulb replacement did it.
      "The best way to deal with sleepiness is to sleep"

    4. #4
      Still love my daily driver
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      TEXAS
      Posts
      699
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Rapid Flashing On Left Turn Signal

      check it with a flash tester. se if ur rear left tail had power when the signals on
      Silver Bullet~
      http://www.cardomain.com/ride/3360111/1

      Silverado Ext cab 02
      Accord Ex 94
      Aveo Ls 06

    5. #5
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Sep 2011
      Location
      New Jersey
      Posts
      1
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      I have the same problem on my 2006 Aveo. The problem with mine was with the socket that the bulb plugs in to. The contact on the bottom that connects with the middle of the bulb was fine but the side contact wasn't connecting to the outside of the bulb. I can get it to work intermittently by pushing the bulb against the contact.
      I found your posting while looking for a replacement socket online so I thought it only fair to share my results.

    6. #6
      Almost time to do my timing belt ontarian_frog's Avatar
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Fredericton, NB
      Posts
      1,381
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 8 Times in 5 Posts
      I had the same problem and all I did to fix it was bend the bottom tab the connects to the middle of the bulb up a bit to put more tension on the bulb in the holder. It fixed my problem.
      I leased Pontiac Wave from September 2006 to August 2011.

    7. The Following User Says Thank You to ontarian_frog For This Useful Post:

      beau (07-15-2017)

    8. #7
      Lifetime owner
      Join Date
      Sep 2008
      Location
      Pittsburgh
      Posts
      7,912
      Garage empty: add car
      Thanks
      1
      Thanked 140 Times in 114 Posts
      im going with the socket too unless the bulb is bad.


    9. #8
      What's wrong with my car?
      Join Date
      May 2014
      Location
      Oregon
      Posts
      1
      Garage empty: add car
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Thank you for the tip, I did just that and fixed the issue in less than five minutes.

    10. #9
      What's wrong with my car?
      Join Date
      Jun 2017
      Location
      Tulsa
      Posts
      6
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      I know this is an old thread, but just wanted to say thanks! I bent both tabs a little & my turn signals work again.





    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •